Transportchef

Power International Logistics AB
Arbetsgivare
Power International Logistics AB
Platser
1
Ort
Skillingaryd
Uppdragstyp
Rekrytering
Område
Chefer och verksamhetsledare
Publicerad
2017-07-05
Sista ansökningsdag
2017-08-06

Power är en ledande återförsäljare av hemelektronik till nordiska konsumenter genom rikstäckande nätverk av butiker och webbutiker. Power är en koncern vars moderbolag Power International AS äger Power i Danmark och Finland samt Expert i Norge och Punkt1 i Danmark. Power har sitt huvudkontor i Gjelleråsen strax norr om Oslo i Norge. Power omsätter 8 miljarder NOK och har ca 3.000 anställda inom koncernen.

Vi söker en erfaren Transport Manager till Skillingaryd

Som Transport Manager (TM) hos Power International Logistics kommer du att få en ledande roll med stort ansvar, därför söker vi dig med minst 5 års erfarenhet av transporter och logistik och med ett moget ledarskap då vi ser att denna organisation framåt kommer ha fler medarbetare.

Arbetsuppgifter

I rollen som TM kommer du leda upphandling och uppbyggnad av en ny transportlösning. Du ansvarar för linjetrafiken från vårt distributionscenter ut till hubbar och butiker. Rollen innefattar såväl drifts- som utvecklingsansvar, liksom ansvar för kontrakt, förhandlingar och relationer med samtliga transportörer i linjedriften.  Du deltar i utveckling av koncept, processer och system inom linjedriften och arbetar för att ständigt utveckla verksamheten för att förbättra effektiviteten och kundnöjdheten inom ditt område.

I arbetsuppgifterna ingår budget- och ekonomiansvar, fakturakontroll och uppföljning av linjetrafikens ekonomi. Du har även ansvar för att säkra PEAK- och semestervolymer, samt att du har informationsansvar gentemot kunder och Power International Logistics gällande transporter och vid ev. extraordinära händelser.

I ditt ansvar ingår även att:

  • Planera och följa upp våra transportörer med hjälp av nyckeltal och rapporter
  • Driva de möten som krävs med transportörer, partners och internt för att uppnå effektiv styrning
  • Efterfråga, kravställa och prioritera nödvändig utveckling inom linjetrafiken samt att informera om och implementera nya koncept/processer
  • Stötta vid drift- och systemstörningar som kan uppstå inom kedjan drift och linjetrafik

Du är direkt underställd Site Manager och har ett tätt samarbete med övriga avdelningar inom Power Logistics AB samt huvudkontoret i Norge.

Om dig

Din drivkraft och ditt engagemang är stort och du tar dig an uppgiften med stort intresse. Du har förmåga att föra en dialog med olika intressenter, har en vilja att arbeta med utveckling och en ambition att skapa förbättring. Du är en van kravställare och en god kommunikatör. Du är bekväm i förhandlingssituationer och med att skriva omfattande och precisa avtal med externa parter.

Meriterande är också att du:

  • Har förmåga att se detaljer, identifiera problem och utveckla lösningar
  • På ett övertygande sätt kan sälja in nya idéer, metoder och tillvägagångssätt
  • Har goda kunskaper i Officepaketet
  • Talar/skriver svenska obehindrat och behärskar engelska i tal och skrift

I denna rekrytering har Power valt att samarbeta med Flodin Rekrytering & Bemanning.

Flodin Rekrytering & Bemanning är ett erfaret rekryterings- och bemanningsföretag. Vi jobbar lokalt för att nå den bästa matchningen när företag har ett rekryteringsbehov. Vår flexibilitet och framåtanda leder oss starkt mot vårt mål, som är att bli det självklara valet för företag som behöver personalförstärkning – och för dig som vill gå vidare i din karriär. Läs mer på www.flodinab.se

För mer information om denna tjänst kontakta: Peter Flodin 073 325 52 33 alt Magnus Lorentsson 073 325 52 38.

Vi arbetar löpande med urvalsprocessen, så vänta inte med att ansöka då tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum.

Välkommen med din ansökan!

Ansök